Oyunculuk Eğitimi Aldıktan Sonra Ne Yapılmalı?
Ülkemizde oyunculuk ile ilgili olan ve oyunculuk yapmak isteyen birçok kişi bulunuyor. İnsanların hayallerini süsleyen ve dışarıdan oldukça basit görünen bu meslek dalı, aslında hiçte dışarıdan göründüğü gibi kolay bir meslek değil…
Bunu işin birazda olsa içinde olan kişiler çok iyi bilirken, ekranları başından dizi, sinema ya da reklam filmlerindeki oyuncuları izleyip, işlerinin çok kolay olduğunu yorumlayan milyonlarca kişi bulunmakta. Oyunculuk Eğitimi alan kişilerin kafasındaki bir sorunun cevabını, bu makalemizde mümkün olduğunca yanıtlamaya çalışacağız.

Oyunculuk eğitimi alındıktan sonra, birçok kurum kursiyerlerinin, yani öğrencilerinin oyunculuk kariyerine ciddi anlamda destek vermezken, Mandalina Oyuncu Atölyesi kurs verdiği dönemlerde, eğitmenlerinin önerisiyle yetenekli olan öğrencilerini Mandalina Casting kadrosuna dahil ederek, sinema, dizi, reklam projelerine sunumlarını yapmış ve birçok öğrencisini projelerde oynatmıştır.
Oyunculuk Eğitimi alan kişiler, eğitimlerinin ardından öncelikle nasıl bir yolda ilerlemek istediklerini düşünüp, kararlarını vermeleri gerekiyor. Yol haritalarında tiyatro yapmak varsa, bununla ilgili en iyi tiyatro gruplarına başvuru yapıp, o tiyatroların seçmelerine, denemelerine katılabilir.
Ancak düşündükleri yol haritası, kamera önü oyunculuğu ise, yani dizi, sinema filmi ve reklamlarda rol almak isteyen kişiler, mutlaka iyi araştırıp, önce iyi bir ajans ve/veya menajer ile anlaşmalıdırlar. Anlaştıkları ajans, oyuncu adaylarını zaman zaman projelerin deneme çekimlerine yönlendirmeler yapacaktır. Bu deneme çekimlerine, yani sektör içinde ‘audition’ olarak adlandırılan bu görüşmeler, bir projede yer alıp almamanız için büyük önem taşıyan görüşmelerdir. Bundan dolayı, yapılan audition çekimlerinde, oyuncu adayları eğitimlerde kendilerine öğretilen birçok ince detayı, bu deneme çekimlerinde gerilmeden uygulamak durumundadır.

Şu unutulmamalıdır ki, kamera karşısında rahat olmak ve deneme çekimlerinde bu öğretilenleri uygulamak, bir projede yer almanız için sizi diğer adaylardan bir adım daha öne geçirecektir.
Oyunculuk Eğitimlerinde öğretilen her şeyin, sadece kurs sürecinde değil, mutlaka günlük hayatta ve her boş anda uygulanması, en önemli noktalardan biridir. Unutulmamalıdır ki, 3 aylık ya da 6 aylık kurslarla bir jön ya da iyi bir oyuncu olunamaz. İyi bir oyuncu, yaşantısıyla, hayata bakışıyla, profesyonel duruşuyla ve öğrendiklerini günlük hayatta ve her boş anında öğrenmeye devam eden, pratik yapan kişilerin içinden çıkmaktadır.
Aşağıdaki başvuru formunu eksiksiz doldurarak, Türkiye'nin en köklü cast ajansları içinde olan Mandalina Casting'e oyunculuk başvurusu yapabilir, oyunculuğa ilk adımı atabilirsiniz.
Bu yazı 29798 kez okunmuştur.
Oyunculuk Eğitimi İçerik Sayfaları
Oyunculuk Eğitimi ile ilgili faydalı bağlantılar